Çocuğunuzun Sağlıklı Bir Ağız İçin İhtiyacı Olan Vitaminler ve Mineraller




Ağız sağlığınızı korumak için diş fırçalamak ve diş ipi kullanmaktan fazlası gerekli olabilir. Aslında çocuğunuzun tükettiği besinler sağlıklı bir ağız elde etmek için önemli bir rol oynar. Aşağıda belirttiğimiz vitamin ve minareller çocuğunuzun ağız sağlığını korumak için gerekli olan vitamin ve minerallerdir.


  • A vitamini 

Genel ağız sağlığı için mutlaka en iyi vitaminlerden biri de A vitaminidir. Çünkü zarar veren asitleri dişlerden temizleyen ve çürüğe sebep olan ağız kuruluğunu engelleyen, tükürük salgılanmasına yardımcı olan bir vitamindir. A vitamini ayrıca ağızda yanak ve diş etlerini kaplayan sağlıklı bir mukozayı teşvik eder, bu da onları enfeksiyon ve hastalıklara karşı daha az duyarlı kılar. A vitamini açısından zengin olan besinler havuç, yumurta, patates ve balıktır. 

  • Kalsiyum 

Kalsiyum vücuttaki en bol minerallerden biridir. Güçlü dişler ve kemikler inşa etmek ve korumak gibi çeşitli süreçlere yardımcı olur. Süt ve peynir gibi süt ürünlerinde kalsiyum bulunabilir ve peynirden kalsiyum almanızı şiddetle tavsiye ederiz. Çünkü peynir güçlü diş minesinin inşaası için hayati önem taşıyan kazein adı verilen bir proteine ​​sahiptir. 

  • C vitamini 

C vitamini , diş etlerini iyileştirmeye ve dişeti iltihaplarına karşı savaşmaya yardımcı olan güçlü bir antioksidandır. Bunu, vücudun daha iyi kollajen üretmesine yardımcı olarak yapar, bu da hücre onarımına yardımcı olur ve iyileşme sürecini hızlandırır. Narenciye, portakal, greyfurt ve kivi gibi meyvelerde C vitamini bulabilirsiniz. Ancak, tüm meyveler çok asidiktir, bu yüzden ağızlarını su ile çalkaladıktan sonra temiz kaldığından emin olun.


  • D vitamini

Yeterli D vitamini olmadan, kalsiyumun sağlıklı gücü ciddi şekilde azalır. D vitamini  bir iletişimci gibi davranır ve  bağırsakları kan dolaşımına kalbe bağlar. Yeterli D vitamini ve kalsiyum kemik ve dişleri daha yoğun  ve çok daha güçlü yapar, bu da kırılma ve çatlakları önlemeye yardımcı olur  D vitamini, yumurta, balık ve peynir gibi süt ürünleri içinde bulabilirsiniz.  

  • Magnezyum 

Magnezyum genel sağlık için harika bir mineraldir ve güçlü dişler, kemikler inşa etmede kritik bir rol oynar. Magnezyum, vücudun güçlü dişler ve diş minesinin oluşturulması için kritik olan kalsiyumu emmesine yardımcı olur. Fındık, tam tahıl, fasulye, tohum ve koyu yapraklı sebzelerde magnezyum bulabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğunuz Parmak Emiyorsa..

Çocuğum İçin Diş Beyazlatma İşlemi Sağlıklı Bir Uygulama Mıdır?