Parlayan Yaz Gülümsemesine 3 Adım

Yaz yaklaştıkça, birçok aile seyahat planı yapıyor. Aktiviteler sıklaştıkça, sağlıklı bir oral rutinin dışına çıkmak kolaydır. Ancak, tüm yaz boyunca gülümsemenizi sağlıklı tutabilmeniz için birkaç basit yol var. Bu yaz, ışıltılı bir gülümseme elde etmek için bu üç adımı açıklıyoruz.

Daha fazla su için

Su genel sağlığınızı büyük ölçüde artırabilir ve sağlıklı bir ağzı teşvik etmek için çok şey yapar.Tükürüğün%99 su olduğunu biliyor muydunuz? Ya da tükürüğün çürüklere karşı mücadelede kritik öneme sahip olduğunu? Ağız sağlığınızı güçlü tutabilmeniz ve çürüksüz kalmanız için bol miktarda su içmeniz şarttır. Tükürükte seviyeniz düşük olduğunda, muhtemelen ağız kuruluğu yaşarsınız - tükürük eksikliği yutmayı ve çiğnemeyi zorlaştıran bir durumdur. Yeterince su içtiğinizde, ağız kuruluğunun önlenmesine yardımcı olur ve tükürüğünüzün optimal bir oranda üretilmesini sağlarsınız.
Su ayrıca yiyecek artıklarını dişlerin arasından uzaklaştırarak çürüklerin önlenmesine yardımcı olur.

Ağız Sağlığı için Sağlıklı Yemekler Yiyin

Bazı gıdalar dişlerinizi temizleyebilir ve ağız sağlığınızı iyileştirebilir. Örneğin, elma dişleri temizlemeye ve ağız kokusuyla savaşmaya yardımcı olabilir. Elmanın lifli içeriği diş fırçası gibi hareket ederek dişlerden plak oluşumunu engeller ve diğer yiyecek artıklarını çıkararak dişleri temizler. Bir elmadaki asit, kötü nefesi teşvik eden kötü bakterileri öldürmeye yardımcı olur.
Elmalara benzer şekilde, havuç yemek de plağı temizler ve geriye temiz dişlerle bırakabilir. Havuçlar ayrıca dişleri doğal olarak temizleyen tükürük üretimini de uyarır. Dişlerin temizlenmesine ek olarak, havuçlar da diş eti iltihabına karşı savaşan birçok B vitamini içerir!

Günde Mutlaka 2 Defa Dişinizi Fırçalayın

Dişler üzerinde bırakılan yiyecek artıkları, minede yerleşir ve çürüklere neden olan bakteri üremesini teşvik eder. Bu nedenle, günde iki kez, her seferinde iki dakika diş fırçalamak önemlidir, bu da çocuğunuzun dişlerinin ulaşılması zor bölgelerinden kalıntıları temizler. Fırçalama ve diş ipi kullanmak ağzınızı sağlıklı tutmanın ve plak birikimine karşı savaşmanın en önemli yoludur. Kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce fırçalanması önerilir. Gece bakteri üretimi daha kolay olabildiği için temiz bir ağız ile uykuya geçilmelidir.

Kliniğimizi Ziyaret Edin

Çocuğunuzun eğitim yılı sona eriyor, kliniğimize bir diş muayenesi planlayabilirsiniz. Yaz, gülümsemelerinin durumunu değerlendirmek ve tüm yıl boyunca çalışacakları sağlıklı ağız rutinlerine girmelerine yardımcı olmak için mükemmel bir zamandır. Iletişim sayfamızı ziyaret edip bir randevu talep edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğunuz Parmak Emiyorsa..

Çocuğum İçin Diş Beyazlatma İşlemi Sağlıklı Bir Uygulama Mıdır?

Çocuğunuzun Sağlıklı Bir Ağız İçin İhtiyacı Olan Vitaminler ve Mineraller